Folket, Bogen, Landet

UDSTILLINGEN: FOLKET, BOGEN, LANDET


Historisk udstilling, arrangeret i fællesskab af UNESCO og Simon Wiesenthal Centre

 

Den historiske udstilling, “Folket, Bogen, Landet”, blev givet i opdrag til nu afdøde professor Robert Wistrich fra Hebrew University i Jerusalem af Simon Wiesenthal Centret. Dette gennemarbejdede forskningsprojekt giver os muligheden for at opleve historien bag jødernes 3.500 år lange forhold til Det Hellige Land, fra dets bibelske rødder til oldtidens kongeriger under David og Salomon, fra grundlæggelsen af Jerusalem til ødelæggelsen af Det Andet Tempel, fra romernes besættelse af Judæa til kristendommens fødsel, fra korstogene til muslimsk styre, fra diaspora til pionerernes gen- og nyopbygning, fra den diplomatiske indsats, der affødte en moderne jødisk nation til den næsten totale udslettelse af Europas jøder i Shoah/Holocaust… frem til oprettelsen af staten Israel og det jødiske folks tilbagevenden til deres forfædres hjemland.


Denne udstilling har, siden dens indvielse ved UNESCOs hovedkvarter i Paris (juni, 2014), været præsenteret på adskillige prestigefyldte steder, deriblandt Forenede Nationer i New York, Knesset i Jerusalem, Den Amerikanske Kongres i Washington D.C. samt i Vatikanet i Rom.

 

Simon Wiesenthal Centret er en international menneskerettighedsorganisation, der forsker i Holocaust og had, både i historisk og nutidig kontekst. Centret konfronterer antisemitisme, had og terror, promoverer menneskerettigheder og værdighed, og underviser nye generationer i Holocaust. Det blev grundlagt i 1977, og har i dag mere end 400.000 medlemmer på verdensplan.

 

Simon Wiesenthal Centret er akkrediteret som en NGO af FN, UNESCO og Organization of American States (OAS), Det Latinamerikanske Parlament (PARLATINO), OSCE og Europarådet.

 

For yderligere information om udstillingen kontakt

Yvette Espersen, Arrangør i Danmark, på info@support-israel.dk Eller tlf 26283804

Man kan hente flyers, plakater osv her