Sodastream

Sodastream og

Scarlett Johansson

En modig kunstner - Nu mangler vi så bare alle de andre...


At 29-årige Scarlett Johansson som skuespiller er en stjerne, har Hollywood og alle vi andre for længst vidst. Men at hun samtidig er en særdeles modig kvinde, stod os først klart, da nogle politiske korrekte troede, at de skulle diktere hende, hvad hun skulle mene om Israel. Hollywood-stjernen satte med effekt hælene i, og gjorde klart, at dét kunne de godt glemme...


Det var den britiske velgørenhedsorganisation, Oxfam, som har butikker på snart sagt hvert strøg i England, som forlangte, at Scarlett Johansson, som i otte år har været en af organitionens "Global Ambassadors" i forbindelse med "Super-Bowl" ikke måtte reklamere for et israelsk firma - som producerer SodaStream.


SodaStream har sit hovedkvarter i Tel-Aviv, men derudover en fabrik i Maaleh Adumim, som ligger på Vestbredden, og det faktum "passer ikke ind i organisationens koncept", hvorfor Oxfam er med i bevægelsen Boykot Israel.

 


Men Oxfam havde gjort regning uden vært: Scarlett Johansson meddelte, at hun med øjeblikkelig virkning nedlagde sit arbejde som "Global Ambassador", idet hun ikke ønskede at blive dikteret, hvad hun skulle mene om Israel.

 


For ikke så længe siden forsøgte man fra Oxfam's side på lignende måde at lægge pres på Kristin Davis fra "Sex and the City", som havde reklameret for Ahava-produkter - så tendensen er klar:

 


En ny, stærk pression mod kunstnere, som vi husker fra den berygtede McCarthy-tid i USA, er i gang igen. Denne gang er det så ikke "kommunister", man jagter i Hollywood, men kunstnere, som formaster sig til at være ven af Israel.

Den gang fik kunstnerne på et tidspunkt nok, og nægtede at lade sig kue af den politiske korrekthed. Scarlett Johansson tog det første, modige skridt i den retning. Nu mangler vi så bare alle de andre....

 


Se Sodastreams reklame på YouTube her

 


Palæstinensere der arbejdere ved SodaStream roser Scarlett Johansson

 


Scarlett Johansson forlader Oxfam

 


Scarlett Johansson står fast mod den grimme boykot bevægelse