Forside  :  Hvem er vi?  :  Landbrug  :  Vin  :  Diamanter  :  Turisme  :  Videnskab & Teknologi  :  Biomedicin  : Links

 

 

 

Biomedicin

 

Højt specialiseret og sofistikeret medicinsk udstyr - såvel til diagnose som til behandling, er igennem årene blevet udviklet i Israel, og eksporteres til hele verden. Eksemplerne er computer-tomografi (CT scannere, magnetisk resonans-imaging (MRI) systemer, ultralydsscannere, medicinske kameraer og laserudstyr til operation.

 

Andre nyudviklinger inkluderer controlled-release liquid polymer, som forhindrer opbygning af tandsten, udstyr, som kan reducere såvel godartet som ondardet hævelse af prostata, brugen af botulin til øjenkorrektion - og eksempelvis en miniaturekamera, som bliver sendt ind med en kapsel, som patienten sluger hel, og er i stand til at diagnosticere gastrointestinale sygdomme, udviklet af Given Imagning.

 

I 2009 udvikled videnskabsmænd fra europæiske lande og Israel en robot prosthetic hånd, kaldt SmartHand, som fungerer præcis som en ægte hånd, og gør det muligt for patienter at skrive, at skrive på maskine, at spille klaver og i det hele taget at udføre akuratesse-opgaver, som hidtil ikke har været muligt. Der er tilmed i hånden føleapparatur, som gør det muligt for patienten at "føle" med sine fingerspidser...

 

Et nyt MRI-system, udviklet på Weizmann Instistute, til identifikation og diagnostisering af svulster, har fået stor bevågenhed i USA og er blevet taget i brug af U.S. Food & Drug Administration til at diagnosticere bryst- og testikel-cancer. Det nye israelske system vil med ét slag afskaffe en række tidskrævende og kostbare procedurer, og samtidig fjerne ventetiden for resultaterne.    

    

Farmaceutisk

Teva Pharmaceutical Industries - med hovedkvarter i Petah Tikva i det centrale Israel er den største producent af generic drugs, og blandt de 20 største farmaceutiske virksomheder i verden. Man specialiserer sig her i generic drugs og aktive farmaceutiske ingredienser, og har udviklet farmaceutiske produkter som Copaxone og Laquinimod til behandling af sklerose samt Rasagiline til behandling af Parkinson's Syndrom.

 

   

Foto: Weizmann Institute, SmartHand, Given Imaging og Teva.

 

EKSTRA FAKTA

Livsbevarende videnskaber:

* Et israelsk selskab har udviklet et blodprøveapparat der kan diagnosticere hjerteangreb via telefonen.

* Det israelsk udviklede EX-PRESS giver helbredelse til glaucoma patienter (grøn stær).

* Et israelsk forskerhold har fundet frem til kombinationen af elektrisk stimulation og kemoterapi der kan få cancer metastaser til af forsvinde.

* Israelske videnskabsfolk udviklede de første computer, ikke stråle baserede, dianoseredskaber mod brystkræft.

* Et israelsk selskab udviklede et computersystem for korrekt dosering og admnistration af medikamenter, derved fjernes muligheden for menneskelige fejl i den medicinske behandling.

* Israel udviklede det første kamera til tarmundersøgelser så lille, at det kan være i en pille. I brug ved tarmundersøgelser hjælper kameraet med til at diagnosticere kræft og fordøjelsesforstyrrelser.

* Forskere i Israel udviklede et hjælpemiddel der direkte hjælper hjertet til at pumpe blod, en opfindelse med potentialet til at redde livet for de med hjertefejl. Det nye redskab synkroniseres med hjertets mekaniske virkemåde gennem et sofistikeret system af sensorer.

* Israelske forskere spiller en vigtig rolle i at identificere defekte gener der forårsager en sjælden og sædvanligvis dødelig sygdom hos arabiske børn.

* Et israelsk selskab har fået støtte af USA til udviklingen af et skoldkoppe førstehjælps kit.

* Israelske mikrobiologer har udviklet den første pasive vaccine mod, den af myg, overførte West-Nile virus.

* Israelske forskere har påvist at lycopene – det røde pigment i tomater – sænker blodtrykket.

* Israelsk stamcelleteknologi benyttes i USA for at gendanne hjertevæv.

* Et israelsk selskab har udviklet et hjælpemiddel der vil kunne gøre det muligt for millioner af amerikanske diabetikere at kunne give sig selv medicin uden smerte.

* Videnskabsfolk i Israel har benyttet kæder af DNA til skabelsen at bittesmå transisstorer der bogstaveligt talt bygger sig selv.

* Et israelsk selskab har udviklet et hjælpemiddel til overvågning af hjertesyge der vil kunne integreres i fremtidige generationer af biltelefoner.

* En israeler har opfundet en ‘lim’ der vil reducere behovet for knogletransplantater og få knogler til at hele når de har været kræftskadede.

* Israelske videnskabsfolk har skabt en DNA nano-computer der ikke alene kan opdage kræft, men også frigive stoffer til bekæmpelse.

* Israelske videnskabsfolk har isoleret Parkinson-lignende symptomer hos rotter.

* Israelske videnskabsfolk har udviklet en næsespray der vil kunne give beskyttelse mod influenza i fem år.

* Israelske videnskabsfolk har opdaget, hvordan man kan forandre skadede celler i bekæmpelsen af cancer.

* Et israelsk hjælpemiddel kan uden smerter give medikanmenter gennem mikrospopiske porer i huden.

* Isralelske forskere har skabt en ‘biologisk pacemaker’ der kan hjælpe med til at regulere hjerterytmen.

* To israelere vandt Nobel Prisen i kemi i 2004 for deres gennembrud i cancerforskningen.

* Israelske forskere har påvist at Prozac kan hjælpe med til at forbedre kemoterapien effekt.

* Et israelsk udviklet ekstrakt af planter er en af Amerikas bedst sælgende flydende forebyggelsesmediciner.

* Israelsk forskning har påvist, at citrusolier kan indeholde nøglen til helbredelse af astma.

 

Kilde: : Synopsis Olsen, MFA, Wikipedia

 

 

Hvis du er medlem af Facebook kan du se og læse mere på gruppen "Like for Israel:Denmark"

PRODUKTER MAN KAN KØBE I DANMARK

KLIK HER

TUSIND TAK TIL ALLE DER DELTOG I ISRAELS VENNERS FOLKEMØDE

FOTO REPORTAGE KLIK HER

 

 

 

 

Troværdig information om Israel

 

 

 


Hvad var det nu, der skete i Mellemøsten?

 support-israel.dk