Forside  :  Hvem er vi?  :  Landbrug  :  Vin  :  Diamanter  :  Turisme  :  Videnskab & Teknologi  :  Biomedicin  :  Links

 

 

 

Diamanter

 

 

Den israelske diamantindustri påbegyndtes i 1937, da den første virksomhed inden for diamantslibning åbnedes i Petah Tikva af tilrejsende eksperter fra Holland. Året efter fjernede Den Britiske Regering (som da havde herredømmet over landet)  toldimportsatsen på 15% på uforarbejdede sten. I 1944 beskæftigede industrien allerede 3.300 arbejdere på 33 fabrikker med 1,4 mio Pund Sterling investeret. Eksportværdien var da over 3,2 mio Pund Sterling, hovedsagelig til USA, Canada og Indien. Diamantindustrien var således den største eksportør af en enkelt-vare i det år.

 

Mellem 1944 og 1948 led industrien over det tiltagende kaos i landet - op mod etableringen af Israel, og måtte i februar 1948 standse. Efter Israels Selvstændighed, den 14. maj 1948 kom nogle år, hvor produktionen langsomt søgtes genoptaget, og er i dag af et sådant omfang, at diamantindustrien er blandt verdens største.

 

 

 

    

 

PRODUKTER MAN KAN KØBE I DANMARK

KLIK HER

 

 

 

 

Troværdig information om Israel

 

 support-israel.dk