Forside  :  Hvem er vi?  :  Landbrug  :  Vin  :  Diamanter  :  Turisme  :  Videnskab & Teknologi  :  Biomedicin  : Links

 

 

 

Israels Venner - Støt op om Israel folkemøde

 

 

TUSIND TAK TIL ALLE DER DELTOG I ISRAELS VENNERS FOLKEMØDE

 

"Israels Venner" hylder Israel ved folkemøde

Fredag den 11. maj 2012 kl 16.00 stod knap 400 mennesker på Christiansborg Slotsplads og hyldede Israel. Solen skinnede ind i mellem de urolige skyer og blæst omkring pladsen. Humøret var højt og klezmermusik, spillet af Mazel, var optakt til dagens program.

 

Fra hele landet var folk strømmet til og folk kom så langt som fra Aarhus, Silkeborg og Fredericia. Man hilste på hinanden, og mange, der var gode "venner" fra Facebook gruppen "Like for Israel: Denmark" kunne genkende hinanden. Yderligere var der også folk fra Dansk Israelsk Selskab og Dansk Zionistforbund.

 

Scenen var pyntet med flag og bannere, der reklamerede med arrangement "Israels Venner" - og om det var der ingen tvivl. Der blev uddelt flag, og mange havde deres eget med. Nogle var oven i købet klædt i flag - enten med kappe eller hat.

 

Yvette Espersen, tovholder på arrangementet og administrator af facebookgruppen samt webmaster til www.israel-info.dk og www.support-israel.dk åbnede folkmødet med en kort tale.

- Vi er her i dag for at støtte op om et lille land, omgivet af aggressive fjender, et land som kun alt for godt kender til, hvad det vil sige at være mål for hadefulde organiserede grupper, som Islamisk Jihad, Hamas og Hizbollah. Israel er et af de geografisk mindste demokratiske lande i verden, og det eneste demokrati i Mellemøsten.

 

- Men landet bliver konstant bombarderet med urimelige FN resolutioner, der vedtages af en generalforsamling, der har et stort flertal af ikke-demokratiske lande, hvor mange bryder menneskerettigheder hver dag.

 

- I disse tider i Europa med de store multikulturelle udfordringer, vi oplever, er vi begyndt at acceptere en ny voksende antisemitisme. I tolerancens navn har vi for megen berøringsangst over for denne nye, foruroligende tendens, som de fleste troede var væk efter Anden Verdenskrig. Og vigtigheden af dette emne mangler at blive sat øverst på Europas dagsorden.

 

-Hvis vi fortsætter med at ignorere denne voksende antisemitisme og den følgen deraf, nemlig had til Israel, så svigter vi Israel, og dermed svigter vi os selv og vore europæiske værdier.

 

Yvette Espersen slog fast, at mødet var kommet i stand med det formål at vise, at Israel stadig har venner i Danmark samt at ønske Israel tillykke med de 64 år!

 

Eftermiddagen bød på tre talere, der alle hilste forsamlingen med et Shabbat Shalom! Mellem talerne underholdt Mazel.

 

Første taler i rækken var Israels populære ambassadør siden 2005, Arthur Avnon. Ambassadøren flyttede til Israel i 1950 fra Rumænien. Avnon har haft en fantastisk diplomatisk karierre og holdt en meget inspirerende tale, hvor han understregede, at Israel er et lille land med stor betydning. Om Israels innovation og udvikling af teknologien og videnskab til fordel - ikke kun for Israel, men for hele verden.

 

Intet andet land har frembragt så mange Nobelpris-modtagere som Israel. Om venskab med det iranske folk og ønske om fred - trods vrede udmeldinger fra allatollayer. Om vigtigheden af at give børn og unge en uddannelse, der baner vej for fred mellem folk. Ambassadørens tale indeholdt det budskab, at Israel ønsker at være med til at skabe fred og stabilitet i Mellemøsten. Han understregede, at problemet ikke er Israel, som gerne ser en tostatsløsning, men at palæstinenserne først og fremmest helst ser den jødiske stat udslettet - et budskab, som ikke er egnet til at starte forhandlinger på!

 

Talen blev afbrudt af klapsalver og hurraråb, og var en vigtig tale der efterlod ønsket om fred, som det israelske folk ønsker.

 

Næste taler var Cavlingpris-modtager, journalist og TV producent Jeppe Juhl, hvis fulde navn er Jeppe Samuel Choleva Juhl. Jeppe Juhl har jødisk baggrund, og er i sit professionelle hverv måske mest kendt som manden, der startede reality-bølgen i dansk tv. Han indledte sin tale med at sige:

 

- Jeg elsker Danmark som en mor, mens jeg elsker Israel som en far!” Han fortalte om sin morfar, der sagde til Jeppe Juhls mor: ”Det kan ikke ske igen!

Morfaderen var flygtet fra Polen på grund af pogromer. Mormoderen havde også været på flugt. Men det skete igen. En oktoberdag i 1943 blev der banket på døren og turen gik til Theresienstadt. De fleste i Jeppe Juhls familie var ”på udflugt” til Theresienstadt og de fleste af dem overlevede.

 

Jeppe Juhl understregede:

 

- Det kan ske igen! Det kan ske for jøder, men ikke kun for jøder, for hele verden. Israel er under pres, hele verden er under pres fra islamismen. Desværre hersker der stor uvidenhed om virkeligheden i Mellemøsten.

 

Dagens sidste taler var Farshad Kholghi, iransk flygtning, der kom til Danmark som 13-årig. Han er kendt som debattør, skuespiller og foredragsholder, og han var dagens glade højdepunkt, da han med sit Shabbat Shalom! og glade smil entrede scenen og ønskede Israel til lykke med sin fortsatte eksistens.

 

Kholghi proklamerede:

- Jeg elsker Israel. Det er Mellemøstens eneste demokratiske stat. Der er smukt og der bor en masse dejlige mennesker. Og så nyder jeg at traske rundt i Tel Aviv, der minder mig så meget om mit barndoms Teheran, hvor jeg foreløbig ikke kan komme, men så kan jeg jo altid tage til Tel Aviv.

 

Farshad Kholghi kom med et overraskende statement, idet han sagde:

- Iran vil blive befriet, Israel og Iran vil blive allierede!”

(Gid han får ret...).

 

Så var mødet ved at være slut, og Yvette Espersen tog film af foresamling til hjemmesiden og opfordret folk til at uploade foto til Facebook gruppen - som vi her siger mange tak for.

 

Så skulle der afsluttes med fællessang, "Hatikva", Israels Nationalsang.

 

Under mødet havde Yvette tilfældigt snakket med den amerikanske turist Lynn Karpo, som tilfældigvis kom forbi Slotspladsen, og var meget spændt på mødet og støttet 100 procent op om initiativet, og hørte dagens program.

 

Da tiden var lige ved at være kommet til, at vi skulle synge - tænkte Yvette, som ellers havde alt på skinner for arrangement - "gad vide, hvem der kan synge for til Hatikva?" Lige i det samme kommer Lynn over og spørger "Do you need a lead singer for Hatikva? - I am a cantor in New York" - altså: "har du brug for en til at synge for til Hatikva - jeg er cantor i New York".

 

Overrasket og glad sagde Yvette ja med det samme. Det var godt nok en dejlig slutning til dagens arrangement. Lynn Karpo sang så smukt, og Mazel spillede for. Det var en meget rørende fremførsel, og sunget med utrolig megen følelse og kærlighed som strømmede ud til forsamlingen.

 

Det har efterfølgende væltet ind med sympati-tilkendegivelser fra de mange hundrede mennesker, som af den ene eller anden grund ikke kunne være til stede.

 

Jo, Israel har mange venner i Danmark - og vi bliver flere og flere.

 

Tak til alle I danske venner af Israel, som mødte frem og viste deres støtte til Israel. Det varmede!

 

 

 

 

 

 

 

af Bjarne Nederby Jessen og Yvette Espersen

 

Hvis du er medlem af Facebook kan du se og læse mere på gruppen "Like for Israel:Denmark"

 

 

 

 

 

PROGRAM:
Musikalsk underholdning - MAZEL
16.00 - Velkommen - Yvette Espersen
16.00-16.15 - Israels Ambassadør Arthur Avnon.
16.15-16.30 - Musikalsk underholdning - MAZEL
16.30-16.45 - Forfatter, journalist, redaktør og tv-producent Jeppe Juhl. 
16.45-17.00 - Musikalsk underholdning - MAZEL
17.00-17.15 - Foredragsholder, Entertainer og Klummeskribent Farshad Kholghi.
17.15-17.30 - Musikalsk underholdning + Hatikva - Slut

 

Talere bl.a. :  Israels Ambassadør Arthur Avnon

                       Journalist og TV producent Jeppe Juhl  

                       Foredragsholder, entertainer og klummeskribent Farshad Kholghi  

 

Fællessange, musik og feststemning for Israel

Skriv i kalenderen allerede i dag - Program - kommer snart
 
Mød op og vis din støtte til Israel - fredag den 11. maj, kl. 16.00 - hvor "Israels Venner" holder et folkemøde med spændende talere og musikalske indslag. Folkemødet holdes udenfor Christiansborg, på Christiansborg Slotsplads, København K. Blandt talerne er Israels populære ambassadør, Arthur Avnon, journalist og tv producent Jeppe Juhl og foredragsholder, entertainer og klummeskribent Farshad Kholghi.Send invitation ud til familie, venner og bekendte.
Vi opfordrer alle Israels Venner til at være med, når vi holder vores folkemøde på Christiansborg Slotsplads, fredag den 11. Maj.
Vi afholder mødet i lyset af det meget store, og helt urimelige pres, som Israel i disse år gennemlever.: bl.a.:
  • Det Arabiske Forår, hvor mange havde håbet dels på en opblødning i forhold til Israel, dels en demokratisering af diktaturstaterne, men som desværre, mange steder er slået fejl og hadet til Israel vokser.
  • Irans kapacitet for at fremstille kernevåben rykker nærmere og nærmere time for time, og udfordrer jo ikke mindst Israel
  • Hvordan vil det nært forestående præsidentvalg i Amerika få betydning for Israel?
  • Og ikke mindst: Hvordan kan vi i positiv retning påvirke den nye danske regering – og ikke mindst den nye udenrigsminister – når det gælder forholdet til Israel?
Det er vigtigt, at vi viser Danmark, Europa og Verden, at der – trods alt – er nogen, som står på Israels side.
Lad os møde talstærkt op og vise vores støtte til Israel i disse urolige tider.

 

 

 

Hvis du er medlem af Facebook kan du se og læse mere på gruppen "Like for Israel:Denmark"

PRODUKTER MAN KAN KØBE I DANMARK

KLIK HER

TUSIND TAK TIL ALLE DER DELTOG I ISRAELS VENNERS FOLKEMØDE

FOTO REPORTAGE KLIK HER

 

 

 

 

Troværdig information om Israel

 

 

 


Hvad var det nu, der skete i Mellemøsten?

 support-israel.dk