Varer fra Israel

Varer fra Israel


Udover frugt og grønt - samt vin - fra Israel, som er godt kendt hos den danske forbruger, vil du på dette website kunne stifte bekendtskab med en række andre kvalitetsprodukter.


I århundreder har farmere i Israel dyrket alle tænkelige varianter af citrusfrugter, som eksempelvis grapefrugt, appelsiner og citroner. Citrusfrugter er endnu i dag Israels største landbrugsprodukt og eksport. Israel er førende, når det gælder produkter, dyrket i drivhuse - ikke mindst tomaterne har verdensklasse. Andre frugter og grøntsager, du med fordel kan købe i Danmark er mandariner, grapefrugt, avokado og dadler.


Når det gælder "High-tech"-sektoren er Israel helt i top - og i stadig udvikling. Faktisk forholder det sig sådan, at langt de fleste computere i denne verden ikke kunne fungere uden israelsk teknologi og know-how - det gælder såvel software som hardware. I 1998 blev Tel-Aviv af "Newsweek" udnævnt til at være på Top-10 blandt verdens teknologisk mest indflydelsesrige byer. Såvel Microsoft, IBM og Intel har anbragt deres udviklingscentre i Israel.


Israel har underskrevet frihandelsaftaler med EU, USA, Den Europæiske Frihandels Association, Tyrkiet, Mexico, Canada, Jordan samt Ægypten. I 2007 blev Israel yderligere det første ikke-latinamerikanske land, som underskrev en frihandelsaftale med Mercosur.


De største industrielle sektorer i Israel inkluderer metalprodukter, elektronisk og biomedicinsk udstyr, forarbejdede fødevarer, kemiprodukter og transportudstyr. Diamantindustrien i Israel er verdens førende, når det gælder diamantskæring, forarbejdning og polering.


Turismen må ikke glemmes! En rejse til Israel er en uforglemmelig oplevelse. Hvad enten du er historisk interesseret, søger aktiv ferie med sejlads, med surfing, med dykning, med fiskeri, med vandreture - eller bare ønsker at slappe af på en badeferie, så har Israel alle mulighederne. Klik her


Nedenfor kan man læse om landbrug, vin. diamanter, videnskab, teknologi, biomedicin og noget om de israelske produkter man kan finde på hylderne eller på hjemmesider i Danmark.

God fornøjelse.


TURISME

LANDBRUG

VIN

DIAMANTER

VIDENSKAB, TEKNOLOGI OG BIOMEDICIN

ISRAELSKE PRODUKTER I DANMARK

Landbrug

Frugt & Grønt


Landbruget er det største erhverv i Israel - og landet har en kolossal eksport af frugt og grønt såvel som landbrugsteknologi og landbrugsmaskiner. Dette så meget mere forunderligt, når betænkes, at Israel bestemt ikke har et klima eller geografi, som gør landet specielt egnet til landbrug. Ikke alene er mere end halvdelen af landet ørken, men yderligere er sommertemperaturen ekstrem, ligesom det kniber med den naturlige vanding.


I virkeligheden er kun 20 procent af landet fra naturens side "egnet" til landbrug.


* I dag repræsenterer landbruget 2,5% af BNP og 3,6% af eksporten


* Landbrugere udgør 3,7% af arbejdsstyrken og Israel producerer 95% af sine egne fødevarer - og supplerer med at importere korn, frø, kød, kaffe, kakao og sukker.


* Israel er hjemsted for to unikke typer af landbrugssamfund: Kibbutzen og Moshaven, som blev hjemmet for de fleste af de jøder, som begyndte udvandringen til Israel for ca. 150 år siden - fra omkring 1840erne.

Stue- og haveplanter samt blomster


Israel dyrker et væld af blomster og planter - og det meste går til eksport. Helt i top på verdensplan er blomsterdyrkningen. Blomstereksportører fra Israel sælger for henved 300 millioner kroner om året. De mest almindelige blomster er wax-blomster og roser, hvor dyrkningen omfatter 250 hektar.


Ekstra fakta


* For at løse problemet med vandmangel har israelske ingeniører og agronomer udviklet et revolutionerende drypvandingssystem for at minimere brug af vand til afgrødernes vækst:


* Et hold af israelere og US udviklere har skabt en robot til at høste vandmeloner, udstyret med kunstit syn for at kunne høste effektivt.


* Et israelsk selskab har skabt en sensor der kan registrere stresssymptomer hos planter.


* Israelske, amerikanske og canadiske forskere arbejder sammen om at udvikle nanoteknologi baserede løsninger for at imødegå tørke i Mellemøsten.


* Et israelsk selskab udvikler bomuldsplanter der er resistente overfor saltholdighed i jorden og tørke.


* Et israelsk system har styrken og muligheden for at spare millarder af liter vand om året.


Kilde: Synopsis Olsen, MFA, Wikipedia

Vin

Det moderne Israels vinproduktion


Der er 2.500 hektar vinmarker i Israel. De giver i udbytte 35.000 tons vindruer - som fører til 140.000 hektoliter vin - på 33 millioner flasker.


Når vi taler om israelsk vinproduktion, drejer det sig dels om vinmarker, der er anlagt de seneste 100 år i områder omkring Jerusalem, dels vinmarker anlagt de seneste 25 år i Golanhøjderne og endelig mindre producenter, der indenfor de seneste år har anlagt vinmarker.


Da jøderne i slutningen af 1800-tallet vendte tilbage til Israel, tog de interessen for vinproduktion med sig fra Europa. Den helt store betydning for den israelske vinproduktionen fik baron Edmond de Rothschild, der købte to vingårde omkring Jaffa og Tel Aviv.


Rothschild bragte dels mange penge med, dels fra Château Lafite Rothschild ekspertise og vinstokke, således at en mængde kooperativer i landsbyerne også gik i gang med produktionen.


Derfor var israelsk vin primært præget af fransk vinproduktion. I 1957 blev baronens vingårde solgt til Carmel (Société Cooperative Vigneronne des Grandes Caves), der i flere årtier havde monopol på vinproduktion og eksport. I dag står Carmel stadig for 60% af vinproduktionen.


Carmel har ofte været kritiseret for at satse på kvantiteten i stedet for kvaliteten, og netop dette firma repræsenterede de ovenfor nævnte vine. Men i dag har de fuldstændig vendt skuden. Kæmpe investeringer i teknologisk udstyr har betydet, at de nu kan producere kvalitetsvine på niveau med New World. De har også udvidet druesortimentet med italienske druer.


Det næste spring frem for israelsk vinproduktion var for godt 25 år siden, da man inddrog Golanhøjderne til vinavl. De lå højt og der var vulkansk jord. Nu kunne også produktion af hvide vine blive af høj kvalitet.


Israel opdeles i fem vinområder:


Galilæa, Shomron, Shimshon, Judæa og Negev.


Og underopdeles således:


Galilæa: Golan, Øvre Galilæa, Nedre Galilæa og Tabor


Shomron: Carmel og Sharon


Shimshon: Dan, Adulam og Latroun


Judæa: Beth-El, Jerusalem, Bethlehem og Hebron


Negev: Arad.


Såfremt et område fremgår af etiketten, skal mindst 85 procent af druerne være dyrket i området.

Såfremt en drue fremgår af etiketten, skal mindst 85 procent af druerne være af typen.


Link til en artikel om Israelske Vin - Worldclass Israeli Wine


Online køb af israelske vin:

Et stort udvalg af online udvalg af Israelske vin kan findes her - www.vintræ.dk

Haugaard Vin, Hundested har også et stort udvalg af israelske vin

(bemærk venligst der er 2 sider - www.haugaardvin.dk


Rød- og hvidvin fra Ella Valley Vineyards - www.vinslottet.nu

Vin i Skoven/Kamakaffe - www.viniskoven.dk - se under "vin"

Stort udvalg af Israelsk vin Vinexus  - http://www.vinexus.dk/roedvin-israel

Pelter Winery Golan Heights - www.pelterwinery.com (importere til Danmark se www.peltervin.dk)

Roskilde Vin - Golan Heights Winery, Tarden, Gamla og Golan - www.rvsp.dk


Link til importør af Yarden vin i Danmark:

SL Vildt og Vin

Hjemmeside : www.slvildtogvin.dk

Skovvej 20, Thorning, 8620 Kellerup

email : info@slvildtogvin.dk

tlf. 9715 4076 og 2989 4076

Diamanter

Den israelske diamantindustri påbegyndtes i 1937, da den første virksomhed inden for diamantslibning åbnedes i Petah Tikva af tilrejsende eksperter fra Holland. Året efter fjernede Den Britiske Regering (som da havde herredømmet over landet) toldimportsatsen på 15% på uforarbejdede sten. I 1944 beskæftigede industrien allerede 3.300 arbejdere på 33 fabrikker med 1,4 mio Pund Sterling investeret. Eksportværdien var da over 3,2 mio Pund Sterling, hovedsagelig til USA, Canada og Indien. Diamantindustrien var således den største eksportør af en enkelt-vare i det år.


 


Mellem 1944 og 1948 led industrien over det tiltagende kaos i landet - op mod etableringen af Israel, og måtte i februar 1948 standse. Efter Israels Selvstændighed, den 14. maj 1948 kom nogle år, hvor produktionen langsomt søgtes genoptaget, og er i dag af et sådant omfang, at diamantindustrien er blandt verdens største.

Videnskab, Teknologi og Biomedicin

Videnskab og teknologi i Israel er en af landets mest højtudviklede sektorer. Procenten af befolkningen, der er engageret i videnskabelige og teknologiske undersøgelser, samt det beløb der bruges på research og udvikling i forhold til bruttonationalproduktet (BNP), er blandt de højeste i verden. Israel ligger nummer fire på verdensplan inden for videnskabelig aktivitet, målt ud fra antallet af videnskabelige tidsskrifter pr. million indbyggere. Procenten af det samlede antal udgivne videnskabelige artikler fra Israel, udgivet på verdensplan, er næsten ti gange højere end den procent af verdensbefolkningen, som Israel udgør.


Israelske videnskabsfolk har bidraget til udviklingen af landbrug, computervidenskab, elektronik, genetik, medicin, optik, solenergi og diverse områder inden for teknik. Israel er base for storspillere inden for den højteknologiske industri og har en af verdens dygtigste befolkninger inden for teknologi. I 1998 blev Tel Aviv af Newsweek udråbt til at være en af verdens mest teknologisk indflydelsesrige byer.Computerteknik


Det israelske Weizmann Videnskabsinstitut og Technion Israel Teknologiinstituttet er rangeret bland verdens top 20 computertekniske akademiske institutioner.


Israelske firmaer er mestre inden for computersikkerhedsteknologi, halvledere og kommunikation. Af israelske firmaer kan man nævne Check Point, et ledende firewallfirma; Amdocs, som producerer forretnings- og operationsstøttesystemer til telekommunikation; Comverse, et voice-mail firma; og Mercury Interactive, som måler softwareperformance. Det store antal højteknologiske firmaer på den israelske kystslette har gjort, at det har fået kælenavnet Silicon Wadi (læs: ”Silicon Valley”). Israelske, såvel som internationale firmaer, har base der.


Intel og Microsoft byggede deres første oversøiske research- og udviklingscentre i Israel, og andre højteknologiske multinationale firmaer, som IBM, Cisco Systems og Motorola, har opbygget faciliteter i landet. Intel udviklede sin dual-core Core Duo processor i dets israelske udviklingscenter i Haifa.


Optik, elektronisk optik og lasere er betydelige områder, og Israel producerer fiberoptik, elektronisk optiske inspektionssystemer for printed circuit boards, varmevisuelle nattesynssystemer og elektronisk optikbaserede robotstyrede produktionssystemer.


Robotstyringsresearch indledtes sidst i 1970erne, og har resulteret i produktionen af robotter, der er designet til, at udføre en bred vifte af computerstyrede produktionsarbejde, deriblandt diamantslibning, svejsning, pakkearbejde og konstruktion. Research udføres også inden for tilføjelsen af kunstig intelligens til robotter.


Det var en israeler, chef og bestyrer af M-Systems, Dov Moran, der opfandt den første flash drive i 1998.


Mere end 3.850 start-ups er blevet indledt i Israel, hvilket gør det til nummer to i verden, kun overgået af USA, inden for denne sektor, og det har det højeste antal NASDAQ-listede firmaer udenfor Nordamerika.Naturvidenskab


Verdens største parabolske solantenneskive findes i Ben-Gurion national Solar Energy Center.


Landets mangel på konventionelle energikilder har resulteret i ekstensiv research og udvikling af alternative energikilder, og Israel har udviklet innovative teknologier inden for solenergi. Israel er blevet verdens største forbruger af soldrevne vandvarmere per indbygger i verden. En ny og effektiv modtager der samler koncentreret sollys er blevet udviklet, hvilket også vil udvide brugen af solenergi inden for industrien.


I en CleanTech rapport fra 2009, blev Israel fastslået som et af verdens top 10 teknologimæssigt reneste lande, sammen med Danmark, Sverige og Tyskland.


Arrow Ecology firmaet har udviklet ArrowBio processen, et patenteret system, som tager affald direkte fra skraldevognene og separerer organiske og ikke-organiske materialer, gennem tyngdemæssig lagring, screening og hydromekanisk flænsning. Systemet kan sortere enorme mængder solidt affald, hvor det redder genbrugelige ting og omdanner resten til biogas og mættet landbrugskompost. Systemet bruges i Californien, Australien, Grækenland, Mexico, Storbritannien og Israel. For eksempel, så er der en ArrowBio facilitet i Tel Aviv der har været operationel ved Hiriya lossepladsen siden december 2003, og som behandler op til 150 tons affald hver dag.


Ifølge vandeksperter, er lækager i rør et af de store problemer, som den globale vandforsyning står overfor i dag. For Israel, som består af 2/3 ørken, er vandbevarende teknologier altafgørende. International Water Association har nævnt Israel som værende blandt de førende lande i verden, når det kommer til nyskabende metoder, der skal sikre ”ikke-overskydende vand”, dvs. vand der er gået tabt i systemet inden det når frem til kunden.Solenergi


Solenergi i Israel og den israelske solenergiindustri har en historie der går helt tilbage til landets grundlæggelse. I 1950erne udviklede Levi Yissar en soldrevet vandvarmer der hjalp med, at lindre energiunderskuddet i det nye land. I 1967 varmede omkring hver 20. husstand sit vand gennem solen, og der var blevet solgt 50.000 soldrevne varmere. Da oliekrisen kom i 1970erne, udviklede faderen af den israelske solenergiindustri, Harry Zvi Tabor, prototypen for den soldrevne vandvarmer der nu bruges i over 90 % af alle israelske hjem. Israelske ingeniører er i front når det kommer til solenergiteknologi og landets solenergifirmaer arbejder på projekter over hele verden.


Israel har taget solenergi til sig. Der er ingen olie på Israels landområde, og landets skrøbelige relationer til dets olierige naboer har gjort søgen efter en stabil energikilde til en national prioritet. Israelsk nytænkning og research har udviklet solenergi til et niveau, hvor det næsten er konkurrencedygtigt med fossile brændstoffer. Landets overflod af sol har gjort det til et naturligt sted for den lovende teknologi. Det høje niveau af solstråler i Negevørkenen har resulteret i en internationalt anerkendt solenergiresearchindustri, med Harry Tabor og David Faiman fra det Nationale Solenergicenter, som to af dens mere prominente medlemmer. Ved afslutningen af 2008 blev en feed-in toldtarif godkendt, som øjeblikkeligt igangsatte opbygningen af mange privatbolig- og kommercielle solenergikraftværksprojekter.EKSTRA FAKTA


IT - computer, computer systemer og kommunikation


* Mobiltelefonen blev udviklet i Israel af Motorola, der har sit største udviklingscenter i Israel.


* Det meste af Windows NT operativ system blev udviklet af Microsoft Israel.


* Pentium MMX chippen blev udviklet i Israel af Intel.


* Voice mail teknologien blev udviklet i Israel.


* Såvel Microsoft som Cisco byggede deres eneste R&D (forskning og udvikling) faciliteter udenfor USA i Israel.


* Fire unge israelere udviklede AOL Instant Messenger teknologien i 1996. (Som senere blev brugt til at udvikle bl.a. MSN Messenger, You Talk og Skype.


* Den første antivirus software blev udviklet i Israel i 1979.


* Et lille israelsk selskab udviklede en revolutionerende elektro-optisk processor der opererer 1000 gang hurtigere end nogen hidtil kende Digital Signal Processor.


* Et israelsk udviklet algoritme program gjorde det muligt for NASA at sende billeder fra Mars til jorden.


* Israel har den største IBM R&D (forskning og udvikling) facilitet udenfor USA.Fly og Lufthavn Teknologi


* Et israelsk selskab står bag teknologien hos et amerikansk elektrificeringsbusselskab til brug i byerne.


* Ifølge embedsmænd har Israel udviklet industriens mest uigennemtrængelige flysikkerhedsprogrammer. US embedsmænd peger på Israel for at søge råd om, hvordan man kan behandle trusler mod luftfartsssikkerheden:


* Israel har designet det første flysystem til beskyttelse af passagerer og fragtfly mod missilangreb.


* Israelsk udviklede sikkerhedsforanstaltninger er blevet benyttet i Maryland og Washington.


* Israelske forskere har udviklet en fjernbetjent nano RPV (fjernstyret pilotløst fly, uden motor).Kilde: Synopsis Olsen, MFA, Wikipedia


Foto: National Sun Energy Center, Ben-Gurion national Solar Energy Center, M-SystemsBiomedicin

Højt specialiseret og sofistikeret medicinsk udstyr - såvel til diagnose som til behandling, er igennem årene blevet udviklet i Israel, og eksporteres til hele verden. Eksemplerne er computer-tomografi (CT scannere, magnetisk resonans-imaging (MRI) systemer, ultralydsscannere, medicinske kameraer og laserudstyr til operation.


Andre nyudviklinger inkluderer controlled-release liquid polymer, som forhindrer opbygning af tandsten, udstyr, som kan reducere såvel godartet som ondardet hævelse af prostata, brugen af botulin til øjenkorrektion - og eksempelvis en miniaturekamera, som bliver sendt ind med en kapsel, som patienten sluger hel, og er i stand til at diagnosticere gastrointestinale sygdomme, udviklet af Given Imagning.


I 2009 udvikled videnskabsmænd fra europæiske lande og Israel en robot prosthetic hånd, kaldt SmartHand, som fungerer præcis som en ægte hånd, og gør det muligt for patienter at skrive, at skrive på maskine, at spille klaver og i det hele taget at udføre akuratesse-opgaver, som hidtil ikke har været muligt. Der er tilmed i hånden føleapparatur, som gør det muligt for patienten at "føle" med sine fingerspidser...


Et nyt MRI-system, udviklet på Weizmann Instistute, til identifikation og diagnostisering af svulster, har fået stor bevågenhed i USA og er blevet taget i brug af U.S. Food & Drug Administration til at diagnosticere bryst- og testikel-cancer. Det nye israelske system vil med ét slag afskaffe en række tidskrævende og kostbare procedurer, og samtidig fjerne ventetiden for resultaterne.

EKSTRA FAKTA


Livsbevarende videnskaber:


* Et israelsk selskab har udviklet et blodprøveapparat der kan diagnosticere hjerteangreb via telefonen.


* Det israelsk udviklede EX-PRESS giver helbredelse til glaucoma patienter (grøn stær).


* Et israelsk forskerhold har fundet frem til kombinationen af elektrisk stimulation og kemoterapi der kan få cancer metastaser til af forsvinde.


* Israelske videnskabsfolk udviklede de første computer, ikke stråle baserede, dianoseredskaber mod brystkræft.


* Et israelsk selskab udviklede et computersystem for korrekt dosering og admnistration af medikamenter, derved fjernes muligheden for menneskelige fejl i den medicinske behandling.


* Israel udviklede det første kamera til tarmundersøgelser så lille, at det kan være i en pille. I brug ved tarmundersøgelser hjælper kameraet med til at diagnosticere kræft og fordøjelsesforstyrrelser.


* Forskere i Israel udviklede et hjælpemiddel der direkte hjælper hjertet til at pumpe blod, en opfindelse med potentialet til at redde livet for de med hjertefejl. Det nye redskab synkroniseres med hjertets mekaniske virkemåde gennem et sofistikeret system af sensorer.


* Israelske forskere spiller en vigtig rolle i at identificere defekte gener der forårsager en sjælden og sædvanligvis dødelig sygdom hos arabiske børn.


* Et israelsk selskab har fået støtte af USA til udviklingen af et skoldkoppe førstehjælps kit.


* Israelske mikrobiologer har udviklet den første pasive vaccine mod, den af myg, overførte West-Nile virus.


* Israelske forskere har påvist at lycopene – det røde pigment i tomater – sænker blodtrykket.


* Israelsk stamcelleteknologi benyttes i USA for at gendanne hjertevæv.


* Et israelsk selskab har udviklet et hjælpemiddel der vil kunne gøre det muligt for millioner af amerikanske diabetikere at kunne give sig selv medicin uden smerte.


* Videnskabsfolk i Israel har benyttet kæder af DNA til skabelsen at bittesmå transisstorer der bogstaveligt talt bygger sig selv.


* Et israelsk selskab har udviklet et hjælpemiddel til overvågning af hjertesyge der vil kunne integreres i fremtidige generationer af biltelefoner.


* En israeler har opfundet en ‘lim’ der vil reducere behovet for knogletransplantater og få knogler til at hele når de har været kræftskadede.


* Israelske videnskabsfolk har skabt en DNA nano-computer der ikke alene kan opdage kræft, men også frigive stoffer til bekæmpelse.


* Israelske videnskabsfolk har isoleret Parkinson-lignende symptomer hos rotter.


* Israelske videnskabsfolk har udviklet en næsespray der vil kunne give beskyttelse mod influenza i fem år.


* Israelske videnskabsfolk har opdaget, hvordan man kan forandre skadede celler i bekæmpelsen af cancer.


* Et israelsk hjælpemiddel kan uden smerter give medikanmenter gennem mikrospopiske porer i huden.


* Isralelske forskere har skabt en ‘biologisk pacemaker’ der kan hjælpe med til at regulere hjerterytmen.


* To israelere vandt Nobel Prisen i kemi i 2004 for deres gennembrud i cancerforskningen.


* Israelske forskere har påvist at Prozac kan hjælpe med til at forbedre kemoterapien effekt.


* Et israelsk udviklet ekstrakt af planter er en af Amerikas bedst sælgende flydende forebyggelsesmediciner.


* Israelsk forskning har påvist, at citrusolier kan indeholde nøglen til helbredelse af astma.Kilde: : Synopsis Olsen, MFA, WikipediaIsraelske produkter i Danmark

Produkter & services man kan købe i Danmark

 

Bemærk: Skulle DU opdage gode produkter fra Israel i Danmark, er du velkommen til at sende en mail til info@support-israel.dk sådan at vi hele tiden kan holde denne side opdateret.

 

LIGE NU nyheder fra medlemmer - nov. 2020


Nye Kartofler fra Israel 13 kr for 650 gram - nu i REMA 1000 

Økologiske og ikke økologiske dadler fra Israel - nu i Kvickly, Fakta, Brugsen- derudover Bilka og faktisk mange steder - plus også i REMA 1000

Set tidligere i Føtex - Pitabrød - "produceret i Israel efter en opskrift der går flere generationer tilbage" 

Frugt & grønt - set i danske supermarkeder

 

REMA100 - Nye kartofler og dadler.

Super Best (tidligere Prima) - Israelske avokadoer, nye kartofler, timian, grapefrugt

I Kvickly - Avokado, cherry tomatoes, pitabrød (frozen men dejligt). Dadler og pitabrød i vacum pakke. 

I Føtex - Røde, økologiske Peberfrugter og ditto søde peberfrugter.  Dadler og pitabrød i vacum pakke. 

IRMA - Økologisk grapefrugt og Avokadoer og dadler

Meny  - Flere israelske kolonial varer samt et vin sortiment.

 

Special foods DK - har en Facebook side - Her orienteres om hvilke israelske varer der findes og hvor de forhandles af David M. Gerschwald's firma SPECIAL Foods DK.

 

Diverse

SODASTREAM - sodavandsmaskiner - www.sodastream.dk - læs mere om Scarlet Johansson og Sodastream her

Alliance tractor og landbrugsdæk - forhandles i Danmark af Nordisk Dæk import

Spejdersport - Husk man kan købe israelske sandaler af mærket "Source"

forhandles i Spejdersport, og er regnet for de bedste mange har prøvet - også ift.andre kvalitetssandaler.

Apco Aviation Ltd.

fremstiller hangglidere, paraglidere, reserve skærme og andre gode ting, er et israelsk foretagende.

Nogle af deres produkter kan købes on-line her.

 

Frugt & grønt

Jaffa: Appelsiner, Mandariner, Grapefrugt, Avokado, Kinakål

Carmel: Bladselleri, Paprika, Mango, Dadler, Salat, Bønner, Avokado, Sharonfrugter, Kumguate

Top: Avokado

Eldorado: Tomatjuice

Helsekostforretninger: Økologiske gulerødder, Økologiske Avokado, Dadler,

Mange supermarkeder - diverse frugt og grønt fra Israel

 

Fødevarer

Co-Op - Pitabrød (frozen - men lavet i Israel)

 

Blomster

På "Valentines dag" den 14. februar - bliver 50 millioner blomster sendt til Europa fra Israel.

Israel Rose – Roses from Israel

Gordon Flowers – International levering

 

Vin

Køb din vin online her

Rød- og hvidvin fra Ella Valley Vineyards - www.vinslottet.nu

SL Vildt & Vin - Yarden vin - www.slvildtogvin.dk

Vin i Skoven - www.viniskoven.dk

Stort udvalg af Israelsk vin Vinexus - http://www.vinexus.dk/roedvin-israel

Pelter Winery Golan Heights - www.pelterwinery.com (importere til Danmark se www.peltervin.dk)

Roskilde Vin - Golan Heights Winery, Tarden, Gamla og Golan - www.rvsp.dk

RødvinHvidvin - Gamla & Yarden - www.rødvin-hvidvin.dk

Feinsmeckeriet - Golan Heights Winery - www.feinsmeckeriet.dk

Carmel: Chardonay, Vineyar, Cabernet Sauvignon

Gamla Galilee: Cabernet Sauvignon

Yarden Mount:Yarden Mount Hermon

Hermon: Cabernet Sauvignon/Merlot 2000

Yarden Galilee:Cabernet Sauvignon, Chardonnay

 

Vin og øl

Haugaard Vin - Ny vinbutik i Hundested. Åbnede i oktober 2017.

Der forhandles også israelsk vin og øl.

De har 18 vine og 3 øl fra Israel i deres forretning. Man kan handle både i butikken i Hundested og på nettet.

Her er et link til produkterne fra Israel: klik her

Bemærk venligst, at der er 2 sider.

 

Sport & Fritid

Apco Aviation Ltd.

fremstiller hangglidere, paraglidere, reserve skærme og andre gode ting, er et israelsk foretagende.

Nogle af deres produkter kan købes on-line her.

Spejdersport - Husk man kan købe israelske sandaler af mærket "Source"

forhandles i Spejdersport, og er regnet for de bedste mange har prøvet - også ift.andre kvalitetssandaler.

 

Kosmetik


Made4U - en webshop som forhandler en hudplejeserie baseret på unikke mineraler fra det Døde Hav i Israel.

www.made4u.dk og Facebook her: https://www.facebook.com/made4u.dk?ref=hl

I Danmark - Natural Beauty Line - Personlige pleje produkter www.naturalbeautyline.com

Ahava: Dødehavskosmetik - læs mere her om aktioner mod Ahava

Moraz: Div. Hudpleieprodukter

Mommy Care – Hudplejeprodukter til forebygning af strækmærker, for gravide og post-gravide kvinder

 

AHAVA OG DØDEHAVSPRODUKTER

I 2014 skrev DanWatch at Ahava produkter kommer fra en "ulovlig besat område - og flere butikker droppet salg af disse produkter (Magasin/Salling/Matas) men flere steder kan man købe produkter fra dødehavsområdet - nemlig  kæden TIGER der sælger forskellige typer mineralshampoo, muddershampoo, balsam, bodylotion, flydende håndsæbe og ren mudder.

Support-Israel har fået oplyst at før i tiden havde produkterne etiketter med "Made in Israel", de er nu skiftet ud med en meget mere anonym og uden "Israel",  der er forhørt om det stadig er fra Israel, og det skulle det være.

I 2016 flyttede AHAVA noget af sine produktion til Kibbutz Ein Gedi - men var selv ude med bl.a. følgende info: "Som svar herpå udtalte virksomheden, at Kibbutz Mitzpe Shalem, hvor produkterne produceres, ikke er en ulovlig bosættelse, og at mudder og materialer, der anvendes i Ahava kosmetikprodukter, udvindes i den israelske del af Det Døde Hav.

Læs mere om butikkernes boykot af Ahava produkter her
Dead Sea Minerals Health and Beauty - dansk side - se link til Facebook side her 

Jeg hedder Camilla. Er uddannet farmakonom og lægemiddelkonsulent. Kan tilbyde rådgivning i valg af produkter i forhold til hudsygdomme og hudproblemer mm. I kan få produkterne sendt, men I er også velkommen til at hente dem i Helsinge efter aftale. Det er også muligt at købe gavekort.

 

Metalindustri

SodaStream - sodavands maskiner - www.sodastream.dk - læs mere om Scarlett Johansson og Sodastream her

ISCAR: Skærende hårdmetal

Multi-Lock: Låse og sikkerhedssystemer

 

Elektronik & Data

SODASTREAM - Sodavandsmaskiner - www.sodastream.dk - læs om Scarlett Johansson og Sodastream her

Nbase-Xyplex: switche til netværk

Optical Access: switche til netværk

 

Medicinsk udstyr

Gelman:Hospitalsudstyr, Lægemidler

Jet Ears, trykregulerende øreventiler, beregnet til de ca. 60-70 % af befolkningen, som har problemer med trykudligning i ørerne under flyvning. Produktet er en israelsk opfindelse, som bliver produceret på en kibbutz i Israel.

Man kan læse mere om produktet på www.jetears.dk, hvor der også står angivet 2 webshops , www.med24.dk og www.webapoteket.dk, hvor man kan købe produktet eller man kan henvende sig til den skandinaviske ene forhandler, BLUE LINEGREY International, hvis kontaktoplysninger også er angivet på hjemmesiden.

 


Smykker & brugsgenstand & Gaver


KUNST Signerede kunst-tryk af et begrænset antal eksemplarer af hver hvor motivet er en genfortolkning af symbolet Hamsa (Hamsa er et lykkebringende og beskyttende symbol som ofte er i form af en hånd som vender enten opad eller nedad og som man ofte ser i Israel!).  Se mere her  https://www.etsy.com/dk-en/shop/MayBellsStudio eller Facebook  https://www.facebook.com/maybellbareketart

 

ZIVA CPH JEWELRY is a Danish brand that sells handmade jewelry. All jewelry is designed and made by the young designer Ziva Lysholt Azoulay. Hjemmeside her - og Facebook  


En af de skatte, som israelsk arkæologi har fundet, er den store mængde af romersk glas, der løbende bliver gravet op i landet under streng statslig kontrol . Århundreders kontakt med jorden giver glasset et helt unikt iriserende patina, som gør det til et perfekt materiale til at fremstille smukke smykker! Tag et kig på vores fantastiske udvalg i unikke halskæder, øreringe og ringe, som alle er lavet af ægte sterling sølv i klassisk-moderne smykkedesign. www.salomon-smykker.dk

 

Dansk/Israelsk guldsmed og smykke kunstner Orit Elhanati- www.orit.dk

Ramat Gan: Diamanter

Judaica store

Carmel Gift Shop

Souvenirs/Gifts

 

 

Fly og ferie

SAS flyver ikke længere direkte til Israel fra København

Norwegian Air har direkte router til Tel Aviv - se her

 

TEMA REJSER: Kulturrejser - www.temarejser.dk

Diving 2000 A/S:Dykkerferie - www.diving2000.dk

Helserejser: Behandlingsrejser til Ein Bokek - www.einbokek.com

Strobel Travel - www.strobel.dk

Appolo Rejser - www.apollorejser.dk

Felix Rejser - www.felixrejser.dk

Kilroy Travel - www.kilroytravels.dk

Unitas Rejser - www.unitasrejser.dk

Tikva Travel - www.tikva-travel.dk

Horisont Rejser - www.horisontrejser.dk

65-Ferie - www.65-ferie.dk

Sogne Rejser - www.sognerejser.dk

Hemmingways - www.hemmingways.dk

 

Bygningsartikler

Readymix Industries: Cement

 

Sandaler

Spejdersport - Husk man kan købe israelske sandaler af mærket "Source"

forhandles i Spejdersport, og er regnet for de bedste mange har prøvet - også ift.andre kvalitetssandaler.

 

Andet

Alliance tractgor og landbrugsdæk - forhandles i Danmark af Nordisk Dækimport

Keter - plastik varer - bl.a. havemøbler (Bauhaus)

Victory: Olie-/smøreprodukter

Technoplast: Folie og belægningsmateriale

Irit: Belægningsmateriale

Palphot: Postkort og kalendere

Gefan – Sorte oliven

Elite Foods – Chokolade, slik, kager, kaffe

Agrinir – Olivenolie

 

Legetøj

Mastermind (er opfundet i Israel)

 

Jewish Mail Order i Danmark

klik her

Jewish Mail Order forhandler et stort udvalg af anlednings tryksager, som lykønskningers kort, gavepapir, konfetti bogstaver, balloner, æsker til vinflasker, servietter, gave emballager og engangsservice til Purim, og Pesach (Passover).

Hen over året vil udvalget af tilsvarende artikler til andre højtider også indgå i sortiment

De sælger mest ovenstående artikler direkte til kunderne, men der vil også blive engrossalg til forhandling andre steder i Danmark samt i andre lande.

for katalog - klik her

 

Børnetøj online

www.littlefashionsboutique.com

www.bsteps.com

www.blueandwhitekids.com

www.cutelittleclothes.com

 

Erhvervssamarbejde med Israel

– Israel B2B international platform

www.israelwtc.com

 

Net Shopping (der kan hos de fleste aftales levering til Danmark)

www.israeliwishes.com

www.shopisraeltoday.com

www.kosherbyte.com

www.judaicawebstore.com

www.israeliproducts.com

www.gordonflowers.co.il

www.zionjudaica.com

www.weissjudaica.com

www.treasuresoftheholyland.com

www.theartfair.com

www.judaism.com

www.israel-catalog.com

www.artfromthewell.com

www.jerusalemdepot.com

www.carmelgiftshop.com

www.holyroses.com

 

MÅNEDLIGE PAKKER FRA LEV HAOLAM

I 2014 besluttede Nati Rom, der bor i en lille jødisk landsby nær Shiloh, at tage kampen op mod BDS - boykot aktioner mod Israel.  Nati's svar på boykotten var at købe produkter fra små detailhandlere på Israels frontlinier, i Judea og Samaria og Golanhøjderne, der lider af de internationale boykotter og derefter hjælpe med at markedsføre deres produkter verden over. I dag er han stolte over at sige, at de for tiden er den største køber i Judea og Samaria. Vi har kunder fra dusinvis af lande, herunder Sverige, Holland, Norge, Tyskland, Singapore, Australien og USA.

De mennesker, der abonnerer på vores Surprise Månedlige Pakke Projekt, sikrer, at store ordrer af produkter vil blive placeret hos jødiske og samarians pionerer. Abonnenter, der samarbejder med Lev HaOlam, modtager en smuk pakke lige uden for døren hver måned En pakke fyldt med produkter fremstillet af familier og små virksomheder i Judea, Samaria og Golan Heights.

Læs mere om disse pakker her https://www.levhaolam.com

 

EKSTRA INFO

Erhverv

* Med mere end 3000 high tech virksomheder og virksomheder på udviklingsstadiet har Israel den største koncentration af hi-tech selskaber i verden (udenfor Silicon Valley).

* Israel producrer flere videnskabelige rapporter pr. indbygger end noget andet land og det med en stor margin – 109 pr. 10000 indbyggere.

* Israel har en af de højste patentansøgningsrater pr. indbygger.

* Israel fører i antallet af videnskabsfolk og teknikere i arbejdsstyrken med 145 pr. 10000, til sammenligning 85 i USA, 70 i Japan og mindre end 60 i Tyskland. Med over 25% af arbejdsstyrken ansat i tekniske professioner.

 

Transport

Der er opstartet en fast rute fra Israel og ind til Skandinavien, hvor der nu tilbydes fordelagtige priser på transport.

Cargoworld Group Scandinavia A/S har mulighed for både at flyve og sejle varer fra alle steder i Israel og indtil samtlige Skandinaviske destinationer.

Der er ugentlige afgange fra Haifa med skib, og næsten daglige fly afgange fra Ben Gurion lufthavnen i Tel Aviv.

Kontakt: Cargoworld Group Scandinavia A/S

(Corporate Headquarters), Tel: +45 39550500, Fax: +45 39551995

24hours number: +45 23881820, Website: www.cargoworldgroup.com

 

Interessante kendsgerninger om Israels økonomi:

* Israel er nummer 100 i størrelse i verden med mindre end 1/1000 del af jordens befolkning, men kan ikke destomindre hævde følgende.

* I forhold til sin befolkning har Israel det største antal nye virksomheder i verden. Flere end noget andet land i verden undtagen USA (3500 virksomheder, de fleste i hi-tech).

* Israel er nummer 2, lige efter USA med risikovillige kapitalinvesteringer.

* Israel har den højeste gennemsnitlige levestandard i Mellemøsten. Indkomsten pr indbygger var mere end 17500 dollars i 2000, mere end i UK.

* Israel's $100 milliarder store økonomi er større end alle dets nabolande tilsammen.

* Israel har den tredje største grad af foretagsomhed og den højeste grad blandt kvinder og mennesker over 55 - i hele verden.

 

Kilde: Synopsis Olsen, MFA, Wikipedia