Boykot?

HVAD ER BDS FOR NOGET?

BDS står for Boykot, Frasalg og Sanktioner. (Boycott, Divest, Sanction)

Dybest set, BDS-bevægelsen er store bøller!


BDS er mega kriminelle bøller i sin politiske adfærd overfor jøder og overfor verdens eneste jødiske nation, Israel. BDS: Tre bogstaver der vil de-legitimisere Israels ret til at eksistere gennem had og bagvaskelse, jødehad, ofte med nazifloskler, herunder Holocaust benægtelse, og ved forherligelse af terrorisme rettet mod civile. BDS bevægelsen gemmer sig bag et slør af, at ville forsvare "menneskerettigheder". Men det er på tide at afsløre dem, ved blandt andet at vise den sande virkelighed i det israelske samfund. Den såkaldte BDS-bevægelse er udtrykt som en skummel kampagne, designet til at udhule selve grundlaget for Israels legitimitet.

Disse BDS grupper vil absolut ikke acceptere eller anerkende Israels ret til at eksistere, og de ignorerer, eller ligefrem afviser Israels uvurdelige rolle, som et nationalt hjemland for det jødiske folk. Boykot Israel huser adskillige personer fra den stalinistiske politiske fløj. De indeholder personer fra den politiske omgangskreds til de tidligere politimordere i Blekingegadebanden, som støttede Rote Armee Fraktion og PFLP. Altså med sympatier i den europæiske terror, som satte sine dybe spor i Europa fra tredserne, halvfjerdserne og op i firserne. Idag støtter de via deres politiske mål, terrorgrupper såsom Hamas, Islamisk Jihad og Hezbollah, som alle støttes af det islamiske Iran.


Boykot Israel, BDS, er fjender af Israel og Danmark, og fjender af vestlige værdier. Kendte politiske kritikere af israelsk politik, og de såkaldte fredsaktivister, samt BDS og deres kampagner, er i fællesskab meget kontraproduktive, ikke mindst for det palæstinensiske folk. BDS sender et budskab om, at palæstinenserne ikke har behov for at forhandle med Israel. Det er det modsatte af vejen til fred.


Seks grunde til at modsætte BDS

  • BDS-bevægelsen anerkender ikke staten Israel og søger dens ødelæggelse.
  • BDS bevægelsen anvender en dobbelt standard i at kritisere Israels politik og ignorerer misbrug af andre nationer og den rolle palæstinenserne har i konflikten.
  • BDS's vigtigste effekt er at skabe en fjendtlig stemning.
  • En boykot af Israel uretfærdigt fremhæver én nation, sortlistning alle stemmer og perspektiver. Der er mange lande der krænker menneskerettighederne - Saudi-Arabien, Kina, Syrien, de palæstinensiske områder osv.
  • Israel har en fri presse, støtter kvinders og homoseksuelles rettigheder, og arabiske borgere er de frieste i den arabiske verden.
  • At boykotte israelske produkter gør intet for at hjælpe palæstinenserne forbedre deres liv, at fremme deres statsopbygning, eller udvikle demokratiske institutioner. Det skader kun de palæstinensere, der tjener et anstændigt liv gennem beskæftigelse i israelske selskaber.AHAVA

I 2014 skrev DanWatch at Ahava produkter kommer fra en "ulovlig besat område - og flere butikker droppet salg af disse produkter (Magasin/Salling/Matas) men flere steder kan man købe produkter fra dødehavsområdet - nemlig  kæden TIGER der sælger forskellige typer mineralshampoo, muddershampoo, balsam, bodylotion, flydende håndsæbe og ren mudder.

Support-Israel har fået oplyst at før i tiden havde produkterne etiketter med "Made in Israel", de er nu skiftet ud med en meget mere anonym og uden "Israel",  der er forhørt om det stadig er fra Israel, og det skulle det være.


I 2016 flyttede AHAVA noget af sine produktion til Kibbutz Ein Gedi - men var selv ude med bl.a. følgende info: "Som svar herpå udtalte virksomheden, at Kibbutz Mitzpe Shalem, hvor produkterne produceres, ikke er en ulovlig bosættelse, og at mudder og materialer, der anvendes i Ahava kosmetikprodukter, udvindes i den israelske del af Det Døde Hav.


Support Israel lavet en klage til forbrugerombudsmanden og fik spørgsmål stillede til den pågældende minister efter de falske påstande fra diverse butikker at produkter var "ulovlige". Læs mere nedenfor.


Minister Svar


Efter agitation fra DanWatch og en artikel på TV2 Finans med overskriften "Danske butikker sælger kosmetik fra ulovlige bosættelser" var der store forvirring hos bl.a. Magasin og Matas.


I artiklen kunne man læse bl.a.(se hele artiklen her)

..........................


"De store danske varehuse Magasin og Salling, der har forhandlet produktet gennem flere år, tager nu produktet af hylderne, og butikskæden Matas, der indtil i dag overvejede at indføre Ahava, har nu lagt den israelske serie på is."

Det sker efter, at DanWatch, der er et uafhængigt medie, der overvåger danske virksomheder, har afsløret, at Ahava fremstiles fra en ulovlig bosættelse på Vestbredden, og Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen har skåret Danmarks holdning ud i pap.

Minister: Bosættelserne forhindrer en løsning

Produktet Ahava er i sig selv ikke ulovligt, men Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen fraråder, at danske virksomheder handler varer, der stammer fra en ulovlig bosættelse.

- Regeringen har ved flere lejligheder mindet offentligt om, at den fraråder danske borgere og virksomheder at indgå i engagementer, der kan gavne israelske bosættelser. Det vil jeg passende minde om igen, siger Mogens Jensen til tv2.dk."


De har trukket produkterne tilbage

Både Salling og Magasin har nu taget konsekvensen af de - for dem - nye oplysninger og er i færd med at trække de omtalte produkter af hylderne. Og Matas overvejer ikke længere at indføre produkterne.

- Vi har besluttet at fjerne Ahava fra hylderne i Magasin. Det sker på baggrund af, at regeringen finder det problematisk at danske virksomheder sælger varer, som stammer fra bosættelserne i zone C, Esben Hougaard, Indkøbsansvarlig for kosmetik i Magasin til tv2.dk og tilføjer:

- Ministeriets klare udmelding er ny for os, og vi traf beslutningen omgående, da vi gennem TV 2 blev gjort opmærksom på ministeriets opfattelse"

..........................


Igennem Folketinget skulle der kom et klart svar

Folketingsmedlem Søren Espersen vil have et klart svar fra ministeren. Han sendt fælgende spørgsmål til besvarelse til Udenrigsministeriet den 7. oktober 2014.


Spørgsmål S 14 af 7. oktober 2014 til handels- og udviklingsministeren stillet af Søren Espersen (DF).

Spørgsmål:

Vil ministeren i lyset af, at flere kunder til det israelske produkt Ahava, som normalt køber deres produkt i stormagasinet Magasin, har af personalet i magasinet fået besked om, at der var »kommet et påbud fra Udenrigsministeriet om, at alle israelske produkter skulle fjernes« sørge for at rette henvendelse til Magasin og andre udsalgssteder for at gøre dem klart, at Folketinget ikke har vedtaget en boykot af israelske produkter?


Så kom svaret den 14. oktober 2014 fra Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen

Svar:

Nej. Regeringens linje er velkendt. Den fraråder generelt engagementer eller aktiviteter, der finder sted i bosættelserne eller som er rettet mod at begunstige bosættelserne.  Heri ligger også, at regeringen ikke træffer de konkrete beslutninger for danske virksomheder eller andre vedrørende deres eventuelle engagementer med israelske bosættelser. Der er således ikke tale om boykot af israelske produkter.


Svaret er klar NEJ at regering ikke har lavet en boykot af israelske produkter! - og at "Regering IKKE træffe konkrete beslutinger for danske virksomheder .."


Så hvis man får svar fra Magasin eller Matas at de har fået "påbud" fra ministeren - så er det forkert.


..........................


Den 4. Juli 2014 havde Politiken en artikel med overskrift:

"Danmark med i EU-aktion mod israelske bosættelser" - men hvor i artiklen blev der skrevet at "Danmark vil boykotte israelske varer" - men så kom de med en rettelser - ændret teksten og skrev:

"Rettelse: Det er tidligere fremgået af artiklen, at Danmark vil boykotte israelske varer fra besatte områder. Dette er ikke korrekt. EU-aktionen er kun en anbefaling af ikke at handle med israelske selskaber, der arbejder i de besatte palæstinensiske områder. EU-landene fraråder altså handel, men boykotter ikke."

Læs artiklen her

..........................


Fra Dansk Zionistforbund - nyhedsbrev 17. oktober 2014


Ahava sagen - baggrund og et kald til handling

 

I læsere har sikkert hørt om, at Ahava hudplejeprodukter ikke længere føres af Magasin, Matas, Salling, Helsam og Sephora (butik indenfor Illum samt, at en af importørerne af Ahava produkter, Trademade Cosmetics A/S, overvejer at standse importen.

Beslutningerne og overvejelserne er taget med udgangspunkt i en afsløring fra Danwatch om, at Ahava's produkter fremstilles på Vestbredden, sammen med en påmindelse om, at den danske regering fraråder engagement med israelske virksomheder, der har aktiviteter i bosættelser. 


Der er kommet mange præciseringer af denne politik. En embedsmand har f. eks. i en mailudveksling skrevet,

"at regeringen helt åbent og offentligt fraråder danske borgere og virksomheder at indgå i engagementer, der kan gavne israelske bosættelser. Der er således ikke tale om boykot af israelske produkter. Heri ligger også, at regeringen ikke træffer de konkrete beslutninger for danske virksomheder vedrørende deres eventuelle engagementer med israelske bosættelser.  Der er i øvrigt bred enighed herom i EU-kredsen."

 

Imidlertid findes der folk inden for vores netværk, som har spurgt efter Ahava produkter, og som har fået oplyst af ekspedienter, at Udenrigsministeriet har forbudt salget af Ahava produkter.  Når der skrives til virksomhedernes ledere, fås enten ingen kommentar eller en bemærkning om, at virksomheden har valgt at følge regeringens politik: Man er godt klar over, at der ikke er tale om et forbud.

 

Så - hvis og når du efterspørger produkterne, vil vi opfordre til to ting:

 

(1) at tage noter (evt. optagelser) af hvad ekspedienten siger - med dato, sted og stilling og

 

(2) at føre en kort dialog på en venlig måde for at oplyse om, at ministeriet ikke har forbudt noget som helst, men, at beslutningen om ikke at føre Ahava produkter, alene er virksomhedsledelsens.

 

Vi vil sætte stor pris på, at I sender jeres dokumentation til Dina Grossman (diankj@gmail.com), som så vil samle det hele sammen.

mvh

Max