Turisme

Turisme

NYHED

I en rapport der var udgivet den 28. januar med titlen "Turen går til besat land" finanseret af Folkekirkens Nødhjælp, anklager DanWatch flere danske rejsebureauer for at tilbyde rejser til Israel uden at de specificere at rejsen går til et "besat område". Det har israel-info/support-israel klaget til Forbrugerombudsmanden om - da vi mener at i rapporten bruges for mange urigtige og juridiske usande oplysninger. Læs hele klagen her

...............

Med knapt 3.5 mio. besøgende i 2013 er turismen et af de helt store erhverv i Israel, og er nu, efter en kort afmatning efter 2000, solidt stigende igen.


Israel kan da også virkelig tilbyde uforglemmelige ferier. Uanset hvad man er ude efter som turist. Den ældgamle historie, arkæologien, de religiøse steder i Det Hellige Land med Jerusalem i centrum, er jo velkendte, men Israel er også moderne strand-og-bade turisme samt stedet for de aktive, for sportsferier, vandring etc.


Israel har i forhold til befolkningens størrelse det største antal museer i verden - med det mest populære museumsmål: Masada ved Det Døde Hav. De største turistgrupper kommer fra USA, fra Rusland, fra Frankrig, fra UK og fra Tyskland.


I 2005 udarbejdede "Ernst & Young" en omfattende rapport om turisme i Israel. Rapporten gav anledning til, at Israels Turistministerium udarbejdede en ny strategi for turisme i landet. Strategien, som Israel nu bygger på, fik titlen "A New Market Strategy for Israeli Tourism", og blev offentliggjort i 2006.


Rapporten fra "Ernst & Young" gjorde klart, at Israel, som i 2005 modtog 1,9 mio. turister, i 2011 ville kunne øge til 4-5 mio. turister. Rapporten slog fast, at "det absolut mest internationalt attraktive ved Israel er landets religiøse kultur og fantastiske historie" - samt "den store forskel/diversity, som findes i et land af så ringe størrelse". Varieteten beskrives med henvisning til de forskellige kulturer og religioner, til de stærkt forskelligartede landskaber fra Hermon-Bjerget til Negev-Ørkenen, til varierede storbyer som Jerusalem og Tel-Aviv, til det utrolige kultursammenstød mellem europæisk, arabisk, afrikansk og asiatisk. Rapporten påpegede, at alt dette medførte en meget høj, intens, grad af oplevelse, som man ikke finder mange andre steder i verden.


Om Jerusalem blev der fremført: "Var Jerusalem ikke beliggende i Mellemøsten - og dermed et sted, som mange, instinktivt forbinder med uro - ville byen have været en endnu større turistmagnet end Rom eller Paris."


Det er dog vigtigt at slå fast, at Jerusalem i dag i virkeligheden er en meget sikker by at færdes i som turist. Også årsagen til, at turisterne nu igen vender tilbage til Den Hellige Stad i meget stort tal.Rejsebureauer med ture til Israel:

TEMA REJSER: Kulturrejser - www.temarejser.dk

Diving 2000 A/S:Dykkerferie - www.diving2000.dk

Helserejser: Behandlingsrejser til Ein Bokek - www.einboket.com

Strobel Travel - www.strobeltravel.dk

Appolo Rejser - www.apollorejser.dk

Felix Rejser - www.felixrejser.dk

Kilroy Travel - www.kilroytravels.dk

Unitas Rejser - www.unitasrejser.dk

Tikva Travel - www.tikva-travel.dk

Horisont Rejser - www.horisontrejser.dk

65-Ferie - www.65-ferie.dk

Sogne Rejser - www.sognerejser.dk

Hemmingways - www.hemmingways.dk

Vacazion - www.vacasion.dk -(Vacazion tilbyder formidling af ferielejligheder i hele Israel)

Viktors Farmor - www.viktorsfarmor.dk

Risskov Rejser - www.risskovrejser.dk